Yaşanan depremlerden sonra hızlı bir yükseliş gösteren döviz piyasasında tüm gözler Merkez Bankası’nın faiz kararına çevrilmiş durumda. Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı öncesinde döviz piyasasında yaşanan hareketlilik yatırımcıları endişelendiriyor. Peki, dolar/TL kurunda son durum nedir? Merkez Bankası faiz kararından sonra Dolar/TL kuru artacak mı? İşte Dolar/TL kuru hakkında son gelişmeler…

Dolar/TL kuru geçtiğimiz gün 19,30 seviyesini görerek tarihi bir rekora imza atmıştı. Bu gelişmelerin ardından Asya seansında 19,10 seviyelerine kadar yükselen dolar kurunda yaşanan bu yükselişlerin neden olduğu ve ne kadar daha devam edeceği merakla bekleniyor. Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklanan iç piyasalar bu kararın ardından dolar kurunun sabit bir grafikte seyredeceğini öngörüyor. Merkez Bankası’nın faiz kararının 100 baz puan daha indirilmesi yönünde oluştuğu piyasalarda beklenen bu faiz kararı; kurun hareketli bir grafik oluşturmasına da neden oluyor. 

2022’de %40 prim yapan Dolar/TL kuru; bu hafta ilk kez 19,30 seviyesini test etti. Bu rekor seviyenin ardından gün içerisinde 18,86 seviyelerinden işlem gören dolar/TL kurunun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 23 Şubat Perşembe günü açıklayacağı faiz kararının ardından ne olacağı merak edilmektedir.

2022 sonu itibarıyla Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı %9 seviyesine indirilmişti. Ekonomistler tarafından yapılan açıklamalara ve beklenti tahminlerine göre Merkez Bankası’nın bu ayki beklentisi faizlerin 100 baz puan daha indirilmesi yönünde oluştu.

Daha yeni Daha eski
Merdan Yanardağ Resmi