6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan ve 10 ilimizi birden etkileyerek Türkiye’nin en büyük deprem felaketlerinden biri olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında YÖK tarafından alınan karar ile üniversitelerde uzaktan eğitim ve öğretime geçileceği duyurulmuştu. Kararın ardından binlerce üniversite öğrenci akademik takvimlerde yaşanacak değişiklikleri merakla beklerken; açık öğretimde okuyanlar da kayıtların ne zaman olacağı ve bahar dönemi başlangıç tarihi ve sınav takviminin ne zaman açıklanacağını merakla beklemeye başladı. Ayrıca Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem sonrasında bölgede yer alan öğrencilerin hangi sınav merkezlerinde sınava gireceği de merak edilen başka bir konu oldu. Peki, AÖF sınavları çevrimiçi mı yapılacak yoksa yüz yüze mi gerçekleşecek? İşte AÖF sistemi ile ilgili merak edilenler…

Anadolu Üniversitesi tarafından daha önce açıklanan kayıt yenileme işlemlerinin tarihleri 13 ila 24 Şubat 2023 olarak belirtilmişti. Fakat Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ilimizi etkileyen depremin ardından YÖK tarafından yapılan ve uzaktan eğitim ve öğretime geçileceği kararı ile birlikte Anadolu Üniversitesi akademik takviminde de değişiklikler yapıldı. 

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat 2023 tarihinde başlayacak ve kayıt yenileme için son gün 2 Mart 2023 olacak. 13 Şubat'ta başlayacak olan bahar dönemi; 28 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek. Ancak derslerin başlangıç tarihi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmış değildir.

AÖF sınavlarının çevrimiçi mi yoksa yüz yüze mi gerçekleşeceği konusunda da henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak diğer üniversitelerde olduğu gibi Anadolu Üniversitesi bahar döneminin de uzaktan öğretim olarak tamamlanmasına dair Yükseköğretim Kurulu kararı resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı.

Daha yeni Daha eski
Merdan Yanardağ Resmi