Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Pamukkale TV'nin 28 Mart 2022'de sona eren lisansını yenilemeden yayınına devam etmesine göz yumuyor. Kanalın kurucusu Emin Barıner, AKP'den Denizli'den milletvekili adayı oldu.

Denizli merkezli Pamukkale TV, 28 Mart 2012 tarihinde RTÜK'ten 10 yıllık uydu yayın lisansı almış olup, lisans süresi 28 Mart 2022'de sona ermiştir. Yönetmeliğe göre lisans süresinin dolması halinde yayınların durdurulması ve yenilenmemesi, ancak televizyon kanalı 10 ayı aşkın süredir yayın yapmaktadır.

Ayrıca, lisans süresi sona erdikten sonra lisans başvurusu yapılmadığı takdirde, RTÜK uydu altyapısını sağlayan kuruluşa durumu bildirmekle yükümlüdür. Buna rağmen 10 ay önce lisans süresi dolan Pamukkale TV, Türksat 4A uydusu üzerinden yayın yapmaya devam ediyor.

Televizyonun son konukları arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile AKP Denizli İl Başkanı Yücel Güngör yer alıyor. Kanal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 28 Ocak'ta Denizli'de düzenlediği mitingden de canlı yayın yaptı.

Ağustos ayında Pamukkale TV'de DEVA Parti lideri Ali Babacan'ın yer aldığı programda AKP'lilerin attığı sloganlar da yayın sırasında duyulmuştu.

Başvuru yapıp yeniden lisans alması gereken Pamukkale TV'nin ayrıca 1 milyon 515 bin lira ücret ödemesi gerekiyor.

Kanuna göre üst kuruldan izin almadan yayın yapan gerçek ve tüzel kişiler ile yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür bir yıldan iki yıla kadar hapis ve bin günden beş bin güne kadar para cezası ile cezalandırılabilecek. Yayın teçhizatı ve tesisleri de üst kurul tarafından mühürlenip kapatılabilir.

RTÜK'ün yayınlarına göz yumduğu Pamukkale TV'nin kurucusu Emin Barıner. 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP Denizli milletvekili adayı olan Barıner, kurucusu olduğu Denizli Görsel İletişim Uydu TV Radyo Yayıncılığı şirketinin uzun yıllar yönetim kurulu başkanlığını yaptı. 2022 yılında Pamukkale TV'nin bağlı olduğu şirketin yönetim kurulu başkanlığından istifa etti.

Daha yeni Daha eski
Merdan Yanardağ Resmi