2023 yılı altın yatırımcısı için kazançla başlarken; ons altının fiyatı yeni işlem haftasına da yükseliş ile başlamış durumda. Geçen yıl yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında yükselişe geçen ve rekor seviyelere kadar ulaşan altın; FED tarafından açıklanan faiz artışı kararları ile hızlı bir gerileme sürecine girmişti. Altının ne zaman yükselişe geçeceği merakla beklenirken; altın yatırımcısını sevindirecek gelişmeler yaşanmaya başladı ve altının ons fiyatı kendi rekorunu kırdı.

Son açıklanan Fed kararları sonrasında yaşadığı hızlı yükselişi duraksama ve düşüş sürecine çeviren altın fiyatları, yeniden yükseliş trendine girmiş durumda. Yılbaşından itibaren %6 oranında değer kazanan ons altın, haftanın ilk işlem günlerinde kendi rekorunu kırarak 1.942 dolara kadar yükseldi.

Hem yurt içinde yaşanan siyasi gelişmeler hem de yurtdışı ekonomisinde yaşanan son gelişmeler ile birlikte hareketlenen ons altın; FED kararlan öncesinde rekor kırarak 2.000 dolar beklentisini canlı tutmaya devam etti.

Altının yükselişini sürdürmesini bekleyen uzmanlar, özellikle Fed toplantısı sonrasında açıklanacak olan kararların ve verilecek mesajların altın fiyatları üzerinde ana belirleyici unsurlar olacağını belirtti.

Daha yeni Daha eski
Merdan Yanardağ Resmi